În ziare toată lumea publică despre gripa asta porcină. E focar, frate! Acum câteva zile mă întrebam dacă nu am şi eu. Păi, de ce? Păi, de! Na… aveam şi eu “mucozităţi apoase”, “febră” şi încă ceva… parcă. În fine, este o simplă (simplă???) răceală, aaaproape acută. Hai că deja exagerez! Sau nu.

În două zile cred că am folosit un bax de şerveţele nazale, asta dacă 12 pachete înseamnă bax (nu ştiu câte bagă ăştia la fabrică). Chiar dacă 12 pacheţele par multe… adică deh 12×10 x 3 STRATURI şerţevelul… nu, nu mi-au ajuns. Păi, de ce? Păi, de! Noaptea eram înconjurată de şerveţele la metru ca de, e mai “eftin” şi economic. De fapt, nu. Pur şi simplu nu aveam şerveţele.

A doua zi când făceam curat în cameră, umpleam jumătate din coş doar cu “şerveţele umede”, în prealabil uscate.

Acum mă chinui, cred, să fac un referat, ceva de genul ăsta. Doar că procesez mai greu. Mi s-au urcat mucii la cap. Este ambuteiaj, iar neuronii mei mor de frig pentru că nu mai ajunge autospeciala. Am să mai suflu din nas, poate-poate se eliberează vreun bulevard!

Ah, era să uit. De ce publicaţie lunară? Pentru că la mine răceala are acelaşi regim ca menstruaţia… e lunară! Şi vorba aia, menstra, săraca mai întârzie, dar nemernica asta de răceală mă pândeşte cu punctualitatea ei. Nu se va lăsa cu sânge, ci cu muci!